Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Wat een week! Dacht ik dat ik vorige week uit mijn comfort zone werd gehaald, bleek het deze week dat het slechts een warming up was.

Afgelopen maandag ben ik als één van de 20 kandidaten gestart met Sportondernemers Academy 2021. Drie dagen hebben we heel veel informatie gekregen en zijn we aan de slag gegaan met allerlei opdrachten, die er vooral op gericht waren om ons uit te dagen, ons aan te zetten tot creativiteit. 
“Ik wil uitgedaagd worden”, zei ik op dag 1. Nou dat ben ik. Big time.
Ik heb alle randen van mijn comfort  zone gevoeld, maar van daaruit zijn ook mooie dingen ontstaan. Inspiratie, motivatie, nieuwe ideeën én een fantastische inzamelingsactie voor de Voedselbank.

Tegelijkertijd heb ik ook gezien en ervaren hoe belangrijk het is om in dit proces niet jezelf kwijt te raken. Grenzen opzoeken prima, ze voelen kan je leren jezelf beter te kennen, maar er zonder meer aan voorbijgaan is nooit de bedoeling, ook al is het einddoel nog zo mooi. Het midden is het lastigste, de juiste balans tussen jezelf uitdagen en weten wanneer het genoeg is.
In mijn geval zat ik aan de rand. Oncomfortabel en héél spannend. Maar door er te blijven en er te kunnen zijn heb ik een deel van mezelf ontdekt waarvan ik niet wist dat het in me zat.

Het mooie is dat je dit bijna één op één kan vertalen naar de mat, want ook daar zijn houdingen waarin het gemak ver te zoeken is. Die oncomfortabel zijn en spannend. Ook daarvoor geldt door ze met beleid en respect voor je eigen mogelijkheden te doen, ontstaat er na verloop van tijd ruimte. Ruimte om de houding aan te durven gaan en wellicht met de tijd ook ruimte in je lichaam om in de houding te zijn. 

Goed, dit gezegd hebben heb ik nu dus geen excuus meer om die houdingen die ik niet prettig vind op de mat, niet meer te doen ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close